preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest za roditelje učenika razredne nastave

Dragi roditelji!   
Tijekom prva dva tjedna nastave u školi pratit će se proces i napraviti njegova evaluacija s pedagoškog, ali i epidemiološkog stajališta te će se nakon tog perioda izraditi promjena uvjeta ako bude potrebno. Sukladno epidemiološkoj situaciji, bit će dane nove upute ili će se produžiti trajanje postojećih.
Naglasci za roditelje
    • Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
    • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se  može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u školama mora biti takav da se mogu poštivati mjere fizičkog razmaka što u velikim kolektivima neće biti moguće.
    • U jednom razrednom odjelu može biti maksimalno 9 djece i jedan učitelj što je ukupno 10 osoba. Kad se skupina formira, ne omogućuje se primanje nove djece u skupinu idućih 14 dana. Preporuča se fizički razmak u učionici od najmanje 2 metra od djeteta do djeteta.
    • Ukoliko je broj učenika koji su prijavljeni za dolazak u pojedini razredni odjel prekobrojan i ne postoji mogućnost da se osposobi novi razredni odjel, ravnatelj treba postaviti prioritete prema kojima će učenici biti na nastavi u školama od 11. svibnja. Prioritet su djeca čija oba roditelja/staratelja rade izvan kuće  i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece.
    • Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja kao i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.
    • Roditelji su dužni svako jutro izmjeriti djetetu tjelesnu temperaturu te, ako ista nije povišena, dijete može doći u školu.
    • Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole tako da, ako je ikako moguće, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.
    • Učenik dolazi i odlazi iz škole sa školskom torbom, ako nije omogućeno zadržavanje torbe u školi, te svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicama.
    • Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik.
    • Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.
    • Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.
    • Kada god je moguće, djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno, prethodno dogovoreno vrijeme, različito za svaku odgojno-obrazovnu skupinu, s razmakom od najmanje 10 minuta između dvije odgojno-obrazovne skupine.
    • Roditelji se ne okupljaju na ulazu.
    • Roditelji/skrbnici ne dovode niti odvode djecu iz ustanova niti ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.
Organizacija nastave u školi
    • Kako bi se osigurao što manji protok i doticaj učenika, razredni odjeli neće početi s nastavom u isto vrijeme. Npr. škola može napraviti intervale od 10 ili 15 minuta u kojima učenici dolaze pa bi tako učenici prvog razreda započeli nastavu u 7:45  ; učenici drugog razreda bi krenuli s nastavom 8:00  itd. Škole u pravilu imaju više od jednog ulaza pa učenici mogu ulaziti na različite ulaze, tako se može ispoštovati Uputa HZJZ-a, a svi učenici bi stigli u školu prije 9:00 sati. Ovo je samo primjer i svaka škola treba napraviti raspored koji je za nju primjeren. Ovakav raspored treba uskladiti i s produženim boravkom, gdje on postoji, kako bi djeca bila zbrinuta u predviđenom vremenskom rasponu.
    • Razredni odjeli neće imati školske odmore u isto vrijeme nego s određenim razmakom, a u skladu s vremenom u kojem su započeli s nastavom. Mali odmor učenici mogu provesti u svojoj učionici ili izaći na školsko dvorište uz primjerenu fizičku udaljenost od drugih razrednih odjela.
    • Veliki odmor na kojem se dijeli hrana također neće biti u isto vrijeme za sve razredne odjele. Preporuča se hranu odmah pripremiti za konzumaciju i podijeliti ju učenicima u učionici ili na otvorenom prostoru škole ako je to moguće.
    • Izvannastavne aktivnosti ne održavaju se u školama.
    • Prvi dan nastave u školi treba započeti uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak i sl.
    • Učenici u školi u prosjeku provedu od 3 do 4 školska sata, osim onih koji su u produženom boravku.
    • Nastava glazbene kulture (4. razred), engleskog jezika i vjeronauka i dalje se osvija isključivo online
      
Shodno navedenom, molim roditelje da se izjasne svojim učiteljima ispunjava li dijete sve gore navedene uvjete te žele li da dijete krene pohađati nastavu u školi od 11. svibnja 2020. godine.
Ako se roditelji odluče da dijete kreće u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU (koju također prilažem u poruci) u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te da su roditelju upoznati s Uputama HZJZ u cjelini.

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.
Ispričavam se na dugačkoj poruci, ali trenutno nema drugačijeg načina da objasnim upute, sve s ciljem osiguravanja sigurnih uvjeta u školi za svu djecu.
Zahvaljujem vam na vašem razumijevanju, podršci koju dajete djeci i učiteljima te vam želim  puno zdravlja i strpljenja.


 VAŽNO!
 Oni roditelji koji žele potpisati izjavu prije dolaska u školu se moraju najaviti u tajništvo na telefonski broj 034/231-040
Srdačan pozdrav,
ravnatelj Nino Diklić, prof.Priloženi dokumenti:
Preporuke_COVID-19.pdf (1.62 MB)
Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf (134.30 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihomir Šmitpeter   datum: 4. 5. 2020.


          Kad zvoni??

   


Anketa
Sviđa li ti se što naša škola koristi e-Dnevnik?


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Posjetite...


Više o...

Portal za škole
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2010.

Ukupno: 220232
Ovaj mjesec: 61
Ovaj tjedan: 61
Danas: 8
preskoči na navigaciju