2020-10-27 10:51:33

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

S prvim danima jeseni polja, voćnjaci i vinogradi daruju nam raznovrsne plodove. Zato svake godine tijekom listopada obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Ove školske godine, zbog posebnih uvjeta izazvanih epidemijom COVID-a, nije bilo zajedničke svečanosti i okupljanja u predvorju škole. Učenici su u svojim učionicama i samo sa svojim razredom na razne načine zahvalili za plodove i obilježili ovu manifestaciju.

Tako su učenici 2. razreda sa svojom učiteljicom Anom Marinac "ukrasili" učionicu raznim plodovima zemlje, pekarskim proizvodima i slasticama pripremljenima od različitih vrsta žitarica. Osim toga, zajedno su pripremali livance. Livanci su poslastica od mlijeka, brašna, soli, šećera, kvasca i ulja. Nakon što su ih ispekli, posuli su ih vanilin šećerom i cimetom te uživali u čarima njihova okusa i mirisa.

 

 

 

Učenici 3. razreda sa svojom su učiteljicom Dijanom Maričević pravili voćnu (i sočnu) salatu. Raznim vrstama svježeg voća pridodali su - još voća, ali sušenog! Svoju su zdravu poslasticu dodatno obogatili hranjivim žitaricama te malinama, kupinama i drugim bobičastim voćem.

    

 

Učiteljica Jadranka Novak sa svojim je učenicima 4. razreda također obilježila Dan kruha ukusnim pekarskim proizvodima i slasticama.

 

 

 

Razrednica Jasminka Grgić i njeni učenici 7.a razreda na školskim su klupama imali ukusne pekarske proizvode, kolače, voće... Naravno, ne dugo, sve je najukusnije kada je svježe.


Osnovna škola Vilima Korajca Kaptol